Du vil holde ferie

Når du stopper med at arbejde og går på efterløn, skal din arbejdsgiver finde ud af, hvor meget ferie du har til gode og lave en opgørelse over det. 

  1. Samlet udbetaling. 

Hvis din arbejdsgiver vælger at udbetale dine feriepenge sammen med den sidste løn, for ferie du ikke har holdt, betyder det, at du vil udskyde den første udbetaling af efterløn med det antal feriedage, godtgørelsen svarer til. Ferien kan ikke tælle med til eventuel skattefri præmie.

  1. Feriekort.

Afregner din arbejdsgiver til Feriekonto, skal du give os besked, når du hæver dine feriepenge. Læs mere om det på selve feriekortet og borger.dk. Udbetalingen medfører modregning i din efterløn for det antal dage, der svarer til den udbetalte ferie.

Hvis timerne skal tælle med til den skattefri præmie, skal du ”holde” ferien i den ferieafholdelsesperiode, som står på feriebeviset eller kortet. Når du vil afholde ferien, skal du vælge udbetaling efter punkt 3 på www.borger.dk. Pas på med at svare ja til, at du har forladt arbejdsmarkedet. Det betyder nemlig, at feriedagene ikke kan tælle med til en eventuel skattefri præmie, hvis du er med på den ordning.