Du har opbrugt dagpengene

Vi kontakter dig helt automatisk, når din ret til dagpenge er ved at være opbrugt og guider dig videre.

Din ret til dagpenge udløber, når du enten har fået udbetalt de to år med dagpenge, eller der er gået 3 år, siden du fik ret til dagpenge.

3 måneder inden din ret til dagpenge udløber, modtager du et brev fra os. Her læser du om dine muligheder for at forlænge perioden med dagpenge eller optjene en ny periode på to år. 

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Du kan også sende en besked til os.

Når du ikke har flere dagpenge

Når du har fået din sidste udbetaling af dagpenge, kan du kontakte kommunen og søge om kontanthjælp.

Det er kommunen, der finder ud af, om du har mulighed for at få ydelsen. Du skal være opmærksom på, at du tidligst kan få kontanthjælp fra den dag, hvor du søger om det. Det er altså ikke muligt at søge om kontanthjælp med tilbagevirkende kraft.

Du har mulighed for at forlænge perioden med dagpenge

For at optjene ret til en hel ny periode på to år med dagpenge skal du opfylde indkomstkravet på 243.996 kr.(2021) igen. Indkomstkravet kan ikke opfyldes på mindre end 12 måneder, da vi højst kan medregne 20.333  (2021) kr. pr. måned, uanset om din månedlige indtægt er højere. Vi kan gå 3 år tilbage for at finde indtægt nok, men ikke længere end til du sidste gang begyndte i en ny dagpengeperiode.

Dog er det sådan, at får du i alt 1.924 løntimer, og er din dagpengeret ikke udløbet endnu, skal du starte forfra i en ny dagpengeperiode.

Når du starter i en ny dagpengeperiode, får du også beregnet en ny dagpengesats.

Hvis du ikke opfylder kravet til en ny dagpengeret, har du måske mulighed for at blive deltidsforsikret. Du kan dog ikke uden videre blive fuldtidsforsikret igen, så tal med a-kassen om, hvad der ligger i den mulighed.