Du vil i et traineeforløb

Er du nyuddannet og ledig, har du mulighed for at deltage i et traineeforløb. Forløbet øger dine chancer for at komme i job med over 40 procent ifølge en undersøgelse fra Rambøll. 

Et traineeforløb består af to elemeter. Et aktiveringsforløb som kan være en virksomhedspraktik, jobrotation eller løntilskud og et fagrelevant kursus, der opkvalificerer dig.

Er du interesseret?

Vil du gerne have et traineeforløb så kontakt os.

Sammen prøver vi at finde frem til fx en skole, der kan have dig i virksomhedspraktik i op til 8 uger. Når du er i virksomhedspraktik, er du i et forløb, hvor du kan se arbejdet som skolelærer an, og du fungerer som ”føl” for en ansat lærer. Samtidig kan skolen se dig an. Måske de kan bruge dig på længere sigt? Hvis du kommer i aktivering et sted, kan du altid kontakte a-kassen og få støtte og vejledning omkring dine forhold.

I hele landet har vi i samarbejde med læreruddannelserne startet fagrelevante kurser op om klasseledelse, læsevejledning og AKT på opfordring fra ledige nyuddannede, og vi arbejder hele tiden på at oprette nye kurser.

Hvis du allerede har deltaget i aktivering, så har du fortsat mulighed for at komme med i et traineeforløb. Kontakt os så vi sammen kan finde et fagrelevant kursus til dig.

Fakta

Et traineeforløb kan kun gives til nyuddannede, der er ledige. Du er nyuddannet sålænge, du får dimittendsats.

Du kan kun få et traineeforløb, hvis du kommer i aktivering. En virksomhedspraktik, jobrotation eller løntilskud er altså nødvendig, hvis du efterfølgende vil have et kursus, som markant øger dine chancer for at få arbejde.

Du kan komme i virksomhedspraktik fra den første dag, du er ledig, hvis du selv er aktiv og finder en skole at komme i praktik hos. Løntilskud og jobrotation er først muligt efter 6 måneders ledighed.  

Når du er i virksomhedspraktik, modtager du dagpenge under forløbet. I et offentligt løntilskudsjob får du også løn svarende til dagpengesatsen. I et løntilskudsjob i et privat firma skal du selv forhandle lønnen på plads med arbejdsgiveren. Kontakt dit lokale jobcenter, hvis du vil have mere vejledning om, hvordan det foregår. I et jobrotationsvikariat modtager du løn efter den almindelige overenskomst uden dog at optjene timer til en ny dagpengeret.