Du er snart nyuddannet

Der er mange ting du skal have styr på, når du nærmer dig afslutningen af din uddannelse. Herunder kan du læse, hvordan du skal forholde dig til a-kassen og hvordan vi kan hjælpe dig med jobsøgningen. 

Som nyuddannet er det vigtigt at være medlem af en a-kasse. Det er helt almindeligt, at du som nyuddannet vil opleve en ledighedsperiode, før du bliver ansat i dit første job. Indenfor skoleområdet bliver flest ansat pr. august måned, da det er der skolerne starter op igen efter en sommerferie. 

Du får ro omkring dine dagpenge

Hvis du som nyuddannet er ledig i en periode, er det os i a-kassen, der udbetaler dine dagpenge. Det er også os, der vejleder dig i de regler, du skal overholde for at have ret til at modtage dagpenge.  

Når der er ro og tryghed omkring dine dagpenge, kan du fokusere på din vigtigste opgave: At finde et job, hvor dine kompetencer kommer i spil, og du får erfaringer med dit fag.

Læs mere om, hvordan du som nyuddannet søger dagpenge.

Vi hjælper dig med jobsøgningen

Som ledig nyuddannet vil du møde vores job- og karrierekonsulenter, der vil hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du bedst muligt sælger dine kompetencer på det jobmarked, der møder dig efter din sidste eksamen.

Derudover tilbyder vi dig:

Og du er altid velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål.

Husk den vigtige 2 ugers frist.

Hvis du snart er nyuddannet, er det meget vigtigt, at du er opmærksom på den vigtige 2 ugers frist.

2 ugers fristen betyder, at du inden for de første 2 uger efter din sidste eksamen skal melde til os, at du er nyuddannet. Det gør du ved at indsende blanketten Skift status til nyuddannet. Det er forudsætningen for, at du kan modtage dagpenge, hvis det bliver nødvendigt i løbet af de næste 2 år. 

Studiejob påvirker dine dagpenge

Hvis du har et studiejob, når du er færdiguddannet, skal du være opmærksom på, at dine dagpenge bliver reduceret i forhold til, hvor meget du arbejder.

Hvis du ikke ønsker at fortsætte dit studiejob efter din sidste eksamen, er det vigtigt, at du har sagt op og er stoppet på jobbet, inden du modtager din afsluttende karakter. Gør du ikke det, får du en karantæne på 111 timer, det betyder, at du ikke kan få dagpenge i 3 uger. 

Hvis du skal læse videre på en kandidatuddannelse

  • Har du lige afsluttet en professionsuddannelse, og har søgt om optagelse på en kandidatuddannelse, skal du stadigvæk huske at skifte status til nyuddannet. Det skal du gøre inden for de første 2 uger efter din eksamen.
  • Så snart du får besked om at du er optaget på en kandidatuddannelse, så kontakt os på 7010 0018 eller send os en besked
  • Du har måske mulighed for at blive kontingentfritaget, mens du læser. Ansøg om det hér

Studiemedlemmer skal skifte medlemskab

Hvis du allerede er gratis studiemedlem af Lærernes a-kasse, skal du skifte dit medlemskab via blanketten Skift status til nyuddannet. Det skal du gøre senest 2 uger efter, du har afsluttet din sidste eksamen og modtaget din afsluttende karakter. 

Hvis du har mindre end 2 måneder til den sidste eksamen

Er du ikk medlem af en a-kasse og har du mindre end 2 måneder tilbage af din uddannelse, skal du vente med at melde dig ind i a-kassen til du har afsluttet uddannelsen. Du har 2 uger til at melde dig ind efter du har afsluttet din uddannelse, for at få ret til dagpenge som nyuddannet. Du melder dig ind hér

Hvis du har mellem 2 og 11 måneder til den sidste eksamen

Hvis der er mellem 2 og 11 måneder tilbage af dit studie, kan du melde dig ind som studiemedlem og få glæde af de fordele, vi tilbyder. Det er bl.a. kurser i jobsøgning, ansøgning og CV, LinkedIN og jobsparring med vores jobkonsulenter.

Læs mere om vores tilbud til studiemedlemmer.

Hvis du vil overflyttes til Lærernes a-kasse

Er du medlem af en anden a-kasse, og vil du gerne overflyttes til Lærernes a-kasse, skal du blot melde dig ind. Du skal ikke melde dig ud af din nuværende a-kasse. Vi giver din a-kasse besked om din overflytning.

Din anciennitet – den tid, du har været medlem af en anden a-kasse – vil følge med dig over i Lærernes a-kasse, så du ikke starter forfra. Det har betydning, fordi man ifølge lovgivningen skal have været medlem i et år, før man kan få ret til at modtage dagpenge.