Du er studerende og 30 år eller derover

Så snart du fylder 30 år, er det desværre ikke gratis at være studiemedlem af Lærernes a-kasse. Men du har mulighed for at få nedsat dit kontingent.

Studerende og 30 år eller derover

Er du studerende og over 30 år, kan du desværre ikke blive gratis studiemedlem. Vi anbefaler dig derfor, at du melder dig som deltidsforsikret 12 måneder, før du afslutter din uddannelse. Med en deltidsforsikring slipper du for at betale den fulde pris på 475 kr. og kan i stedet for nøjes med at betale 352 kr. pr. måned (2021). Det bliver til 4.224 kr. i alt det sidste år af din uddannelse. Et beløb du kan kan trække fra i skat. For de penge, er du berettiget til dagpenge allerede dagen efter, du er færdig med din uddannelse. Det er min. 13.000 kr., som du går glip af, hvis du venter med at melde dig ind til, du er nyuddannet. Vil du være økonomisk sikret dagen efter din sidste eksamen, så meld dig ind i a-kassen, når du har 12 måneder tilbage af dit studie. Så undgår du nemlig en såkaldt karensperiode, hvor du ikke modtager dagpenge i en måned.

Studerende og 30 år eller derover og med i efterlønsordningen

Er du fyldt 30 år, eller fylder du 30, mens du studerer, og er du allerede medlem af en a-kasse og med i efterlønsordningen, har du måske mulighed for at slippe for at betale a-kasse kontingentet og kun betale til efterlønsordningen. Det er kun muligt at slippe for kontingentet, hvis du er medlem af en a-kasse, betaler til efterlønsordningen og var berettiget til dagpenge, da du begyndte på din uddannelse.

Du sparer a-kasse kontingentet på 1.425 kr. pr. kvartal og skal kun betale til efterlønsordningen, som er på 1.560 kr. pr. kvartal (2021). Ønsker du at slippe for at betale a-kassekontingentet, så skriv eller ring til os.