Hvad siger arbejdsgiverne

Vi har haft en souschef til at fortælle mere om ansættelsesprocessen set fra en arbejdsgivers sysnspunkt, og vi har spurgt skolelederne om, hvad der er vigtigt for dem, når de ansætter i vores rekrutteringsanalyse.

Souschef og pædagogisk afdelingsleder på Gasværksvejens skole i København René Ørum har klare bud på, hvad der fanger ansættelsesudvalget, når de skal ansætte nye lærere.

Det er vigtigt, at ansøgeren har sat sig ind i skolens værdier, mål og politikker og forholder sig til dem. Glem floskerne og fortæl, hvordan du som person fx vil arbejde med de områder, der optager skolen og kom med konkrete eksempler på, hvordan du tidligere har arbejdet med det og de resultater, det har givet. Både ansøgning og samtale kræver research og forberedelse.

Vi har lavet en film med de vigtigste pointer, som du kan bruge som inspiration til din jobsøgning. Se filmen og bliv klogere på, hvad du med fordel kan fokusere på, når du går i gang med at skrive jobansøgninger og skal til jobsamtalen. 

Du kan også læse mere om, hvad et ansættelsesudvalg lægger vægt på ved at læse den rekrutteringsanalyse, som vi har lavet, hvor vi har stillet 1113 rekrutteringsansvarlige spørgsmål om ansættelsesproceduren, eller blot læse en sammenfatning i artiklen Rekrutteringsansvarlige i folkeskolen: Linjefag og motivation er vigtigst.