Netværk

Netværk handler om gode relationer, der på sigt kan åbne døre. Et godt overblik over dit netværk kan gøre dine muligheder mere synlige.

Et godt redskab i jobsøgningen kan være at kortlægge dit netværk. Her kan du inddrage både personerne tættest på dig (familie og venner) samt de mere perifere bekendtskaber (gamle skolekammerater, tidligere kolleger, interessefæller m.fl.).

Undersøgelser har vist, at det er i den sidste gruppe, der er mest at hente. Overvej derfor, om du ikke nu skal genoptage kontakten med nogle af de mennesker, du med årene er gledet lidt væk fra.

Hjælpen skal gå begge veje

Du kan ikke forvente, at folk i dit netværk kan skaffe dig et job. Men ved at spørge dem til råds og ved selv at være til rådighed for dem, styrker du muligheden for, at de vil stå inde for dig og lægge et godt ord ind for dig, hvis muligheden skulle byde sig.

Det handler kort sagt om at skabe værdi for andre. Derfor skal du være indstillet på både at modtage og give i de relationer, du indgår i.

Netværk tager tid

Du må være tålmodig med dit netværk. Det er ikke til at vide, hvornår en af dine kontakter pludselig kan åbne en dør for dig. Så bevar roen, og vær noget for andre.

Sørg for at holde kontakten – for eksempel på de sociale medier – og undgå at alt, du taler om, handler om din jagt på jobbet.

Netværk handler om at skabe gode relationer, der gør, at folk får lyst til at hjælpe dig.

 

Netværk på LinkedIn

Er du jobsøgende lærer, og har du lyst til at være med i et netværk, der kan udvide dine horisonter og holde dig til ilden? Så kom med i vores netværk på LinkedIn

I netværket har du mulighed for at møde andre jobsøgende lærere, og I kan fx udveksle erfaringer om ansøgninger, dele stillingsopslag og sparre med hinanden. Hver måned vil konsulenterne fra Lærernes a-kasse tage en problemstilling op, som kan debatteres.

Sådan opretter du en LinkedIn profil

Klik dig ind på www.linkedin.com og følg guiden på forsiden for at oprette din profil. Du kan sagtens nøjes med en gratis ”Basic Account”.

Start med at lægge et billede på din profil – gerne et vellignende portrætfoto. Vælg nu en overskrift, hvor du fremhæver dine nøglekompetencer og udfyld din profil med en kort beskrivelse (summary) af, hvad du kan, hvad du arbejder med og hvad du brænder for.

Udfyld erfaringer med alle de stillinger du har haft og herunder relevante ansvarsområder, projekter og resultater. Find og vælg de kompetencer, som beskriver din faglighed på bedste vis. Herefter kan du liste dine uddannelser og kursusforløb op.

Få til sidste nogle i dit netværk til at anbefale dig.

Lærernes a-kasse afholder workshop om LinkedIn, så hvis du vil vide mere om, hvordan du får et online CV, kan du med fordel deltage i workshoppen. Du kan se hvor og hvornår under arrangementer.

Hvorfor er det en god idé at være på LinkedIn?

Flere arbejdsgivere søger efter medarbejdere direkte via LinkedIn. Er du ikke på, finder de dig ikke. Med en LinkedInprofil kan du synliggøre din faglige viden og gøre dig kontaktbar.

Når et job slås op, og arbejdsgiverne sidder med et ansøgerfelt, vil de ofte google dig, inden de beslutter sig for, om du skal til samtale. Her kommer sociale profiler som LinkedIn og Facebook op som det første. Din LinkedIn profil fungerer her som et online CV, der giver en ekstra mulighed for, at du kan sælge dig selv.

Er du interesseret i et job, kan du med din LinkedInprofil gå ind og kigge på den kontaktperson, der normalt står i et stillingsopslag. Personen kan se, at du har været inde og kigge og kan måske huske dig, når ansøgningsbunken kigges igennem.

Du får adgang til faglig viden, sparring og nye stillingsopslag ved at følge virksomheder eller organisationer, og du kan deltage i netværksgrupper.

Så opret dig på LinkedIn, hvis du ikke allerede har en profil og tilmeld dig vores netværk.