Efterlønsordning

Kunne du tænke dig at gå fra arbejdsmarkedet tidligere end din pensionsalder? Så er efterlønsordningen måske noget for dig. Du skal melde dig til ordningen senest den dag du fylder 30 år. Der er ikke muligt at komme med i ordningen, når du først er fyldt 30. Du skal være medlem af en a-kasse for at være med i efterlønsordningen. 

Hvad får jeg ud af efterlønsordningen? 

En efterlønsordning giver dig mulighed for at forlade arbejdsmarkedet, helt eller delvist, 3 år før din folkepensionsalder. Lige nu er pensionsalderen 67 år for dig, der er under 30 år, og hvis levealderen stiger, kan den blive 69 år eller højere.

Hvis du vælger at fortsætte på arbejdsmarkedet, selvom du kan gå på efterløn, har du mulighed for at få udbetalt en skattefri præmie. Præmien overstiger langt dine indbetalinger til ordningen.

Du kan også altid få dine efterlønsbidrag overført til en pensionsordning, hvis du vil ud af efterlønsordningen. Pengene går aldrig tabt, og værdien af betalte efterlønsbidrag vokser i takt med dagpengesatsens udvikling.

En anden fordel ved at være med i ordningen er, at du får mulighed for at få et seniorjob. Et seniorjob er et job, som kommunen tilbyder dig, hvis du bliver ledig sent i arbejdslivet.

Hvad koster det? 

I 2021 udgør bidraget 1.560 kr. i kvartalet, og det er det samme beløb uanset, hvilken a-kasse du er medlem af. Du kan trække dit efterlønsbidrag fra på selvangivelsen på samme måde, som dit a-kasse kontingent.

Hold pause med at betale

Du kan vælge at holde en pause i indbetalingen til efterløn i minimum 4 år. Pausen betyder ikke noget i forhold til din ret til efterløn.

Du behøver ikke at holde pausen samlet, men du kan også vælge at holde den over flere omgange. Tilmelder du dig efterlønsordningen, og vælger du straks herefter at holde pause, skal du skrive til os, når du vil betale igen.

Tilmelder du dig efterlønsordningen, og vil du vente med at holde pause, skal du bare skrive til os, når du vil holde pause. Hvis du ikke vælger en pause, kommer der automatisk en pause i indbetalingen, når du har betalt efterlønsbidrag i 30 år.