Fordele for dig

Et medlemskab hos Lærernes a-kasse giver dig først og fremmest økonomisk sikkerhed. Bliver du f.eks. ledig, får du penge, uanset om du har værdier eller ej.

Det koster 475 kr. pr måned at være fuldtidsforsikret medlem af Lærernes a-kasse (2021 tal). Vi opkræver kvartalsvis og beløbet kan trækkes fra i skat.

Du vil for en måned kunne få et maksimumsbeløb  på 19.322 kr., hvis du bliver ledig. Det svarer til næsten 3 ½ års kontingent.

Du kan også få feriedagpenge og efterløn, når du er medlem af a-kassen.

Lærernes a-kasse har fokus på lærere, formidlere, vejledere og undervisere, og vi koncentrerer os om dit arbejdsmarked. Derfor kender vi dine arbejdsvilkår. Vi samarbejder desuden med skolerne og formidler vikariater til ledige medlemmer.

Vi tilbyder karrierevejledning til alle medlemmer, sparring på ansøgninger, CV eller en jobsamtale, gratis online IT-kurser, mulighed for en lønsikring i Lærerstandens Brandforsikring og inviterer en gang årligt gratis til FOREDRAGET.

Karriererådgivning

Vi er specialister på dit arbejdsområde og har god kontakt til virksomheder og arbejdspladser, der beskæftiger lærere og undervisere. Så hvad enten du er ledig eller i arbejde, kan vores konsulenter vejlede dig om dine karrieremuligheder.

Hvis du er ledig 

Vores ambition er at hjælpe dig hurtigst muligt tilbage på arbejdsmarkedet.

Overvejer du dine jobmuligheder og vil have rådgivning om jobåbninger på arbejdsmarkedet, er karriererådgivningen et godt tilbud til dig. Vi hjælper dig også med at afklare dine kompetencer, så du får søgt både bredt og målrettet. Endelig kan vores konsulenter vejlede dig, hvis du overvejer et brancheskift.

Hvis du er i job 

Er du kørt fast i dit nuværende job, står vores konsulenter parate til at hjælpe dig på vej mod nye mål. Vi kan også hjælpe dig med planlægning af efter- og videreuddannelse.

De kan både hjælpe dig med at definere nye mål i dit nuværende job eller hjælpe dig frem mod et andet job i eller uden for undervisningsbranchen.

Sådan får du karriererådgivning

Hvis du har brug for rådgivning, kan du booke en tid foroven via Book møde eller workshop og vælge Book møde eller workshop til inspiration.

Det gælder både, hvis du er ledig og gerne vil have hjælp til jobsøgningen udover de møder og workshops, du skal deltage i, og hvis du er i job og mangler input til at komme videre.

Foredraget

Hvert år i oktober og november afholder vi gratis foredrag for vores medlemmer.

Vi samler en række spændende foredragsholdere, som på hver deres måde inspirerer, udvider horisonter og åbner nye verdener for tilhørerene. Af tidligere foredragsholdere kan vi nævne Steffen Brandt, Jan Grarup, Lasse Spang Olsen

Som medlem kan du deltage gratis i vores foredragsrække, som foregår på Læreruddannelserne i Aalborg, Århus, Esbjerg, Odense og København.

Da foredragene er gratis, gælder tilmeldingen efter først til mølle-princippet. Så hold derfor øje med vores arrangementer på hjemmesiden i slutningen af september måned, hvor vi offentliggør datoerne for foredragene, eller tryk synes godt om på vores facebookside og få besked. 

Se filmen fra FOREDRAGET 2016:

Deltag i vores workshops

For os giver det god mening at tilbyde workshops til alle medlemmer, for det er ikke kun ledige, der søger nyt job eller som gerne vil på LinkedIn.

Du kan booke en workshop under arrangementer eller book møder her på hjemmesiden. Du skal bruge dit NemId til at logge ind med, før du kan tilmelde dig eller booke.

Vi tilbyder forskellige typer af workshops: 

Brænd igennem uden at gå op i flammer
Her får du bl.a. hjælp til at skrive en målrettet og motiveret ansøgning

Find jobbet, før Finn får det
Du får inspiration til at søge uopfordret og gå i dialog med arbejdsgiverne

Jobsamtalen – det er dig, der styrer
Der er tips til, hvordan du forbereder dig og gennemfører samtalen

Find og forstør det bedste
Her får du redskaber til at blive skarp på dine kompetencer og drage fordel af det i din jobsøgning

Stress? Kendetegn og værktøjer
Vi sætter fokus på, hvad der kan føre til stress, og hvordan du kan arbejde konstruktivt med stressfaktorerne

LinkedIn – Kom godt i gang
På workshoppen gennemgår vi LinkedIns vigtigste funktioner og arbejder med at gøre din profil attraktiv

Layout - Ansøgning og CV
Workshoppen er for dig, der gerne vil sikre, at dit jobsøgningsmateriale ser overskueligt og indbydende ud. Vi vender forskellige opsætninger og layouts – både de kreative og de mere konservative, og der er mulighed for at arbejde med konkret materiale.

Personprofil - Hvordan påvirker den din adfærd?
På workshoppen arbejder du med din egen personlighedsprofil og lærer andre typer at kende. På den måde får du indblik i, hvad din profil betyder i mødet med andre, og hvordan arbejdsopgaver gribes an. Noget du kan bruge konstruktivt i din jobsøgning.

Få feedback på ansøgning og CV inden for 24 timer

Har du brug for feedback, så kan vi hjælpe dig. Du kan sende din ansøgning eller dit CV til os, og vi kontakter dig for feedback inden for 24 timer i hverdagene.
Vi kender dit arbejdsmarked og ved, hvad arbejdsgiverne søger og derfor også, hvad du selv kan fokusere mere på for at komme i betragtning til jobbet.

Du kan sende en besked til os via hjemmesiden, hvor du skriver, hvad du ønsker feedback på og vedhæfter fx ansøgning, stillingsopslag eller dit bud på ansøgning. Når vi har modtaget din besked, vender vi tilbage til dig telefonisk inden for 24 timer. Får vi ikke fat i dig, forsøger vi igen.

Hvis du ønsker et fast tidspunkt, hvor vi ringer dig op, kan du booke en tid under Book møde eller workshop. I bookingsituationen kan du vælge mellem Feedback på ansøgning og CV, der er et fysisk møde eller Feedback på ansøgning og CV - telefonmøde.

Kom tættere på lærerjobbet med vores jobmatch

Lærernes a-kasse har opbygget en stærk og løbende kontakt med skoleledere fra hele landet, der søger ledige lærere til længerevarende vikariater.
Når du er medlem hos os, kan vi matche dig med de vikariater, der kommer ind. Vikariaterne skal ofte besættes hurtigt og bliver derfor som regel ikke slået op. Du får altså en enestående chance for at komme uden om ansøgningsbunken og tættere på et lærerjob.

For at vi kan matche dig med mulige vikariater, har vi brug for at kende dine kompetencer. Du tilmelder dig vores jobmatch hér.

Kom med i vores netværk på LinkedIn

Er du jobsøgende lærer, og har du lyst til at være med i et netværk, der kan udvide dine horisonter og holde dig til ilden?
Så kom med i vores netværk på LinkedIn

I netværket har du mulighed for at møde andre jobsøgende lærere, og I kan fx udveksle erfaringer om ansøgninger, dele stillingsopslag og sparre med hinanden. Hver måned vil konsulenterne fra Lærernes a-kasse tage en problemstilling op, som kan debatteres.

Sådan opretter du en LinkedIn profil

Klik dig ind på www.linkedin.com og følg guiden på forsiden for at oprette din profil. Du kan sagtens nøjes med en gratis ”Basic Account”.

Start med at lægge et billede på din profil – gerne et vellignende portrætfoto. Vælg nu en overskrift, hvor du fremhæver dine nøglekompetencer og udfyld din profil med en kort beskrivelse (summary) af, hvad du kan, hvad du arbejder med og hvad du brænder for.

Udfyld erfaringer med alle de stillinger du har haft og herunder relevante ansvarsområder, projekter og resultater. Find og vælg de kompetencer, som beskriver din faglighed på bedste vis. Herefter kan du liste dine uddannelser og kursusforløb op.

Få til sidste nogle i dit netværk til at anbefale dig.

Lærernes a-kasse afholder workshop om LinkedIn, så hvis du vil vide mere om, hvordan du får et online CV, kan du med fordel deltage i workshoppen. Du kan se hvor og hvornår i oversigten over workshops.

Hvorfor er det en god idé at være på LinkedIn?

Flere arbejdsgivere søger efter medarbejdere direkte via LinkedIn. Er du ikke på, finder de dig ikke. Med en LinkedInprofil kan du synliggøre din faglige viden og gøre dig kontaktbar.

Når et job slås op, og arbejdsgiverne sidder med et ansøgerfelt, vil de ofte google dig, inden de beslutter sig for, om du skal til samtale. Her kommer sociale profiler som LinkedIn og Facebook op som det første. Din LinkedIn profil fungerer her som et online CV, der giver en ekstra mulighed for, at du kan sælge dig selv.

Er du interesseret i et job, kan du med din LinkedInprofil gå ind og kigge på den kontaktperson, der normalt står i et stillingsopslag. Personen kan se, at du har været inde og kigge og kan måske huske dig, når ansøgningsbunken kigges igennem.

Du får adgang til faglig viden, sparring og nye stillingsopslag ved at følge virksomheder eller organisationer, og du kan deltage i netværksgrupper.

Så opret dig på LinkedIn, hvis du ikke allerede har en profil og tilmeld dig vores netværk.

Gratis online It-kurser

Som medlem af Lærernes a-kasse kan du forbedre dine IT-færdigheder hjemmefra. Og det er helt gratis. Vi tilbyder dig onlinekurser, hvor du bliver styrket i brugen af populære Microsoft-programmer, Photoshop eller de sociale medier. Måske er kurset lige det, du står og mangler for at få jobbet.
Lige nu tilbyder vi kurser i:

Regneark med Excel
Tekstbehandling med Word
Præsentationsteknik med PowerPoint
Mail- og kalenderstyring med Outlook
Indføring i Sociale medier på to niveauer
Photoshop med Adobe
InDesign med Adobe
Sociale medier

Sådan gør du

Gå ind på www.onlinekurser.dk og tilmeld dig og vælg Lærernes a-kasse under organisation. 

Du modtager nu en mail med brugernavn og kodeord og et link til siden. Husk at tjekke dit spam-filter, hvis den ikke dukker op. Hvis du modtager en mail så  skriv til info@onlinekurser.dk.

Lønsikring giver større økonomisk tryghed

Er dagpenge nok til at sikre dig økonomisk, hvis du bliver ledig? Det kan være svært at gå fra fuld løn til dagpenge. Med lønsikring har du ekstra tryghed for, at økonomien hænger bedre sammen.
Som medlem af Lærernes a-kasse kan du også blive medlem af Lærerstandens Brandforsikring, hvor du kan supplere eventuelle dagpenge med en lønsikring. Du kan læse mere om lønsikring hér.

 

Podcast om lærerfaget

Stemmer fra skolen er en række lærerfaglige podcast. Hvert afsnit kommer omkring et tema i skolen via interviews med dygtige lærere og ekspertpersoner. Derudover kan du også høre Lærerdilemmaet. Her skitseres forskellige dilemmaer, som lærere oplever i deres hverdag og andre lærere giver bud på, hvordan de kan løses.