26.06.2019

Kan du arbejde frivilligt på festival?

Du kan i mange tilfælde give en hånd med, selv om du får dagpenge eller efterløn. Helt uden fradrag i ydelserne.

På eksempelvis Roskildefestivalen går alt overskuddet til humanitære og sociale foreninger, der kun eksisterer, fordi der er folk, der udfører frivilligt ulønnet arbejde i dem. Roskildefestivalen er non-profit og ikke sat i Verden for at tjene penge til aktionærer eller andre ejere, men at gøre noget for foreningslivet. Og i den sammenhæng må du gerne arbejde frivilligt, så mange timer du vil. Det samme gælder også for frivilligt arbejde under fx Grøn koncert, hvor overskuddet går til Muskelsvindfonden.

Arbejder du frivilligt i fx en bod på en non-profit festival, skal du tjekke, om der er tale om en privat virksomhed, der skal levere overskud. Så giver arbejdet nemlig fradrag i dagpenge og efterløn, selvom det er frivilligt arbejde. Så husk at tjekke om det frivillige arbejde er for selve festivalen eller er kommerciel.

Der er dog også festivaler, som ikke er non-profit, så tjek den enkelte festival og kontakt a-kassen og lad os afgøre, hvad der er muligt.

Husk at du fortsat skal være til rådighed for arbejdsmarkedet

Når du arbejder frivilligt fx på Roskilde, skal du huske, at du stadigvæk skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det betyder, at du skal:

  • Tjekke hver dag, om du har fået post fra a-kasse eller jobcenter
  • Sikre dig, at du kan komme til de møder, du evt. bliver indkaldt til de to steder - du skal også kunne få ændret vagter mv.
  • Deltage i aktivering
  • Søge arbejde, som du plejer

God festival og god sommer