08.07.2020

Ny ferielov - du optjener feriedagpenge løbende

Fra 1. september optjener du feriedagpenge løbende, mens du er ledig. Får du fulde dagpenge i en måned, optjener du 2,08 dag i feriedagpenge. Er du ledig et helt år, vil det blive til 25 dage. Det samme gælder, hvis du har fået barselsdagpenge.

Fra oktober i år kan du altid se, hvor mange dage du har optjent med feriedagpenge under Min a-kasseside – oplysninger om dig. Du modtager derfor i starten af oktober et brev fra os, hvis du har optjent feriedagpenge i september.

Sådan søger du

D. 5. oktober åbner vi for den nye ansøgning, hvor du kan søge om de feriedagpenge, du optjener i september måned, som max er 2,08 dag. Det er først i oktober, at feriedagpenge reelt er optjent og først her du kan bruge dem. Hvis du søger dagene, når vi åbner for ansøgningen, har du mulighed for at få pengene til efterårsferien, hvis du planlægger at holde ferie her. På selve ansøgningen får du altid præsenteret det aktuelle antal dage, du har optjent med feriedagpenge.

Du skal have brugt de feriepenge, du har optjent via et arbejde, før du kan få udbetalt feriedagpenge.

Du kan fremover tidligst søge om feriedagpenge 5 uger inden, du gerne vil holde din første feriedag. Feriedagpengene bliver tidligst udbetalt 1 uge inden din første feriedag.

Overgangsordning med miniferieåret udløber snart

Vi er lige nu i gang med miniferieåret, der løber frem til d. 31. august og altså indtil den nye ferielov træder i kraft 1. september. Du kan max have optjent 17 dage med feriedagpenge til miniferieåret, som er fra 1. maj 2020 – 31. august 2020.

Har du holdt ferie i miniferieåret, men ikke fået søgt om feriedagpenge til ferien, kan du gøre det via følgende blanket helt indtil 31. maj 2021. Har du ikke holdt ferien inden 31. august, bortfalder din ret til dagene med feriedagpenge.