12.03.2020

COVID-19 Information

Her finder du svar på spørgsmål vedrørende COVID-19. Genåbningen af samfundet betyder også, at COVID-19 situationen har mindre indvirkning på dine forhold vedrørende dagpenge mv.

Fra 1. august 2021 skal de lovpligtige samtaler i a-kassen ske ved personligt fremmøde. Læs mere under punktet ”Skal jeg til samtale med a-kassen?”

Du er altid velkommen til at ringe til os på 7010 0018 eller skrive en besked til os med dine spørgsmål.

Opdateret 5. juli 2021 kl. 10.00

Skal jeg til samtale med A-kassen?

Ja, det skal du. Både CV- og rådighedssamtaler. 

Indtil 1. august 2021 foregår samtalerne telefonisk eller digitalt via Teams. 

Det er politisk bestemt, at samtalerne fra den 1. august 2021 skal holdes personligt/fysisk.

Hvis du skal deltage i en samtale eller et møde, får du et brev med tidspunktet og mere information om, hvordan du kommer på mødet, hvis det f.eks. er via Teams, eller hvor du skal møde, hvis det er et personligt møde.    

Inden du besøger os, kan du læse vores folder ”Information om COVID-19 inden du besøger os”.

 

Holder I åbent for personligt fremmøde?

Fra den 1. august er det muligt at besøge os på vores kontorer i Odense, Esbjerg, Risskov og Aalborg, hvis du har en aftale om et møde. I København har vi åbent for henvendelser mandag – torsdag fra kl. 9.00 til 15.30 og fredag fra kl. 9.00 – 14.30. Se vores adresser og åbningstider på forsiden.

Du kan også ringe til os på 7010 0018 eller sende os en besked via ”Min a-kasse”.

 

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg eller kommer i karantæne?

Er du så uheldig at blive smittet med Corona, tæller det som sygdom. I det tilfælde skal du som altid melde dig syg. Det gør du på jobnet.dk – Min side. Kommer du i karantæne, tæller det også som sygdom og her skal du også meddele det på jobnet.

 

Jeg har været ude at rejse. Hvordan skal jeg forholde mig?

Har du rejst i et risikoområde, skal du følge myndighedernes retningslinjer. Se mere på www.coronasmitte.dk. Skal du i isolation efter rejsen, så er du ikke til rådighed for arbejdsmarkedet og kan derfor ikke få dagpenge i perioden. 

Hvis du bliver ledig, mens du er strandet i udlandet, kan du ikke få dagpenge.

 

Hvad med jobsøgning, hvis jeg ikke har pasning?

Hvis du ikke har pasning til et eller flere børn, fordi institution, dagpleje eller skole er lukket ned pga. corona, kan du foreløbig indtil den 1. september 2021 få dagpenge alligevel, selv om du ikke kan møde fysisk på arbejde eller deltage i samtaler og møder i jobcenter og a-kasse. Du skal dog deltage i digitale møder og samtaler og tage et henvist arbejde, der kan udføres digitalt.

 

Hvad gør jeg under en eventuel nedlukning pga. COVID19 fra 1. august 2021?

Hvis din kommune lukker ned helt eller delvist fra den 1. august indtil den 1. september 2021 i henhold til sundhedsmyndighedernes retningslinjer, kan jobcenter og a-kasse i stedet holde samtaler og møder digitalt eller telefonisk. Du får besked fra jobcenter eller a-kasse om, hvordan samtalerne/møderne bliver holdt.

Hvis du bliver sendt hjem, mens du er i et løntilskudsjob, skal arbejdspladsen betale dig løn under hjemsendelsen. Deltager du i et andet tilbud, der fx lukker helt ned, får du dagpenge.

Hvis du arbejder på deltid og får supplerende dagpenge, og din arbejdsplads lukker ned, skal din arbejdsgiver betale dig den sædvanlige løn og a-kassen udbetale supplerende dagpenge.