23.03.2020

Ting, du kan lave, mens jobmarkedet kører på lavblus

Skolerne er lukket. Mange arbejdspladser er lukket. Det betyder færre nye stillinger at søge. Og heldigvis har politikerne lempet kravene til dig, der er ledig, så du slet ikke behøver at søge job, mens vi forsøger at undgå spredning af COVID-19. Det giver dig måske rum til at gøre noget andet, der kan holde dig på jobsporet. Her kommer et par forslag til, hvad du kan give dig til.

Gør dit CV lækkert med Canva

Canva er et designprogram, som er forholdsvis let at give sig i kast med. De fleste skabeloner er tilmed gratis. Her kan du fx designe dit eget CV, så det bliver endnu mere fængende blandt alle de andre, der er lavet i Word. Søg på resume og du finder et utal af skabeloner, som du kan redigere i. Det kræver lidt øvelse at flytte rundt på diverse ting, men når du først har lært basic, så er du godt kørende. Senere kan du sørge for, at både CV og ansøgning matcher hinanden visuelt.

Du kan også finde tips til, hvad dit CV kan indeholde her.

Byd ind med online undervisningsmateriale

I de her dage sidder der mange forældre, der skal undervise deres børn, mens de selv skal prøve at passe et arbejde. Flere af dem tyr til online læringsportaler, og måske du kan byde ind med din viden.

Tænk, hvis du kunne skrive på CV’et, at du har lavet et online undervisningsforløb via Facebook eller Youtube under de lidt triste omstændigheder. Måske en film til 1. klasse om at lære klokken eller livestreaming på Facebook, hvor du fortæller om krisetider i et historisk perspektiv til udskolingen. Film er hurtige at optage med din smartphone og redigere i fx Imovie og du kan let få skabt opmærksomhed om dit materiale via Facebook. Vi deler gerne på vores Facebookside og kun fantasien sætter grænser.

Opret eller opdater din profil på LinkedIn

Flere arbejdsgivere søger efter medarbejdere direkte via LinkedIn. Er du ikke på, finder de dig ikke. Med en LinkedInprofil kan du synliggøre din faglige viden og gøre dig kontaktbar. Så hvis du har tid og overskud, er det måske nu, du skal få oprettet en profil.

Har du allerede en profil, kan du måske gøre den endnu mere appetitvækkende. Du kan fx tænke over, hvilke nøgleord der skal stå i headline eller en tekst om, hvordan du bidrager til at åbne verden for dine elever. Du kan også arbejde på at få tidligere kollegaer eller arbejdsgivere til at anbefale dig.

Husk at vi også har et netværk for jobsøgende lærere, hvor du kan dele inspiration og erfaringer med din jobsøgning med andre, der er i samme situation.

Lyt til podcast og få faglige input

Stemmer fra skolen sætter ny forskning, dygtige lærere og udfordringer på skemaet. Bag mikrofonen sidder Hanne Heunicke og Rikke Bundsgaard. De er begge læreruddannede og arbejder som henholdsvis lærer på Risbjergsskolen i Hvidovre og som adjunkt på læreruddannelsen i Jelling.

Når du lytter til Stemmer fra skolen, kan du forvente at få et hurtigt view over forskning og konkrete eksempler fra praksis. I hver udsendelse introduceres du til et nyt tema fra en forskers og en lærers vinkel. Og der er netop lagt en ny podcast op om spil i undervisningen.

Tag et online kursus

Du kan også bruge tiden på at tage et gratis online kursus. Det kan fx være i præsentationsteknik med Powerpoint, Photoshop eller sociale medier. Se alle kurserne og kom i gang.

Book en karrieresparring eller få feedback på din ansøgning

Du kan som altid booke tid til en karrieresparring. Måske er det netop nu, at dine tanker om andre veje i arbejdslivet rumsterer? Og en læreruddannelse kan bruges til mange forskellige jobs.

Du kan også få sparring på dine ansøgninger eller dit CV, hvis du har brug for at få finpudset det, du skriver. Det er altid godt at få set på det med andre øjne end dine egne.

God fornøjelse mens du passer på dig selv og andre.