16.10.2020

Fik modet tilbage, da a-kassen ringede med jobtilbud

Betül Budaks håb om at arbejde som lærer er efterhånden lille. 8 måneder er der gået, siden hun stod som nyudklækket lærer på Campus Carlsberg. Et par jobsamtaler er det blevet til og med god feedback. Men altid med et afslag, fordi en anden ansøger lige har lidt mere erfaring. 

Frustrationerne bliver større og større. Hvordan skal hun få erfaring, når hun ikke får muligheden? Skal hun opgive drømmen og læse videre eller arbejde med noget helt andet? Et uventet opkald fra Lærernes a-kassen giver nyt blod på tanden.

”Jeg er egentlig på vej i et praktikforløb på en skole, hvor jeg tidligere har været til jobsamtale, da a-kassen ringer. De siger, at der er en teknisk skole, der søger en dansklærer, og om jeg er interesseret. Selvfølgelig er jeg det. Jeg får nummeret på inspektøren og kort tid efter, er jeg til en samtale og bliver vist rundt på skolen. Der er ikke andre kandidater, og han laver med det samme en kontrakt. Jeg modtager den ugen efter og starter om mandagen. Det går stærkt,” fortæller Betül Budak, der skal være i fuldtidsstillingen frem til sommerferien.

Hun ved slet ikke, at a-kassen har kontakt til arbejdsgivere, og hun bliver positivt overrasket over, at muligheden pludselig byder sig. Fra demotiveret og skuffet, over alle afslagene på jobsøgningerne, får hun med ét motivationen tilbage og mod på lærerlivet igen. For at være lærere er noget, som hun altid har drømt om. Lærerne hun har mødt på sin vej, har altid inspireret hende, og hun vil gerne være den, der nu inspirerer andre og giver viden videre. Og i praktikkerne får hun bekræftet, at det er det, som hun skal og hun er god til det.

Hård men spændende start

Betül Budak har nok altid set sig selv i et job som lærer i folkeskolen. Og det er også her, hun er i praktikperioderne. Nu skal hun undervise på en teknisk skole, hvor der er lidt andre udfordringer, men hvor hun fortsat kan trække på praktikerfaringen.

”Jeg underviser i tre 10. klasser, og står jo med klassen alene. Det er lidt hårdt, for jeg har jo kun prøvet praktikken, hvor der er mere ro på. Men jeg synes faktisk, jeg klarer det fint, og jeg er glad for det. Jeg har virkelig savnet at undervise. Der er en del elever, der ikke ved, hvad de skal, og der er meget fravær, så både det der med at få eleverne til at tage ansvar og motivere dem, der er lidt skoletrætte, det er noget, som jeg arbejder og får erfaring med,” fortæller hun.

Den nyansatte lærer er rigtig glad for, at hun endelig er i gang, og ser det også som et springbræt til et andet job, hvis hun ikke bliver fastansat på den tekniske skole efter sommerferien, som inspektøren ellers ser gode muligheder for. Om ikke andet er hun ret sikker på, at det at hun nu er i job, gør hende mere interessant for arbejdsgiverne.

” Jeg er i arbejde nu, og jeg får erfaring, og der er noget, som jeg kan skrive på CV’et. Så jeg klør selvfølgelig på med ansøgninger. Jeg har i hvert i fald fået modet tilbage takket være den her chance. Jeg er motiveret, glad og meget taknemmelig,” siger Betül Budak.

A-kassen formidler job til ledige medlemmer

Når du melder dig ledig, udfylder du en ledighedserklæring. I den erklæringer er der en række spørgsmål om din uddannelse og dine kompetencer. Når arbejdsgiverne ringer ind, fordi de har brug for en vikar i længere tid, hvilket sker oftere og oftere, søger vi efter ledige, der matcher det, som arbejdsgiveren søger. Det gør vi ud fra de oplysninger, som vi får fra dig på ledighedserklæringen. 

Vores mål er at lave 300 jobmatch om året, og vi arbejder hver dag for at skabe gode relationer til arbejdsgivere, der ansætter vores medlemmer. For der er ikke noget mere meningsgivende for os end at hjælpe ledige i job.

Er du i tvivl om, om du har registreret dine kompetencer og undervisningsfag, kan du tjekke det her.