09.10.2020

Står du uden løn i efterårsferien?

Din skole holder sandsynligvis kollektivt ferielukket i uge 42. Det er ikke sikkert, at du selv har feriedage (løn) nok til din ferie, og du derfor vil stå uden indtægt nogle dage.

Kollektiv ferielukning er, når din arbejdsgiver har bestemt, at alle ansatte skal holde ferie i nogle bestemte dage, som regel i uge 42.
 
Sådan vil det være på de fleste folkeskoler og fri- og efterskoler. 
 
Meld dig ledig og få dagpenge
 
Holder skolen kollektiv ferielukket, så har du mulighed for at melde dig ledig og søge om dagpenge i a-kassen for de dage, hvor du ikke har løn eller feriedagpenge.
 
Du skal mangle økonomisk dækning til mindst tre hverdage i uge 42, for at du kan få dagpenge ved kollektiv ferielukning. Ring til os på 7010 0018, hvis du bliver i tvivl. Så guider vi dig videre.
 
Du skal være opmærksom på, at du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet de dage, hvor du får dagpenge. Det betyder bl.a., at du skal opholde dig i Danmark.
 
Hvis du har aftalt med din arbejdsgiver, at du holder ferie på forskud, skal du naturligvis ikke melde dig ledig og søge om dagpenge. Så har du økonomisk dækning selv.
 
Ferie på forskud er, at du har aftalt med din arbejdsgiver, at du holder nogle feriedage, som du endnu ikke har optjent. Du låner altså feriedage af din arbejdsgiver.
 
Sådan gør du
 
Hvis du har brug for at søge om dagpenge, skal du melde dig ledig på www.jobnet.dk den dag, du ønsker dagpenge fra. Du skal afmelde dig igen, dagen efter den sidste dag, du skal have dagpenge. Du skal også udfylde en ledighedserklæring.
 
Læs mere om dagpenge under kollektiv ferie.
 
Har du spørgsmål, er du som altid velkommen til at kontakte os.

Med venlig hilsen
Lærernes a-kasse