05.10.2020

Vi kæmper for et dagpengeløft

Sammen med vores brancheorganisation, Danske a-kasser, kører vi for tiden en kampagne på de sociale medier. Kampagnen hedder: Tak til dig, der er medlem af a-kassen. Og der er meget at takke dig, der er medlem af a-kassen, for. Sammen med 2,2 mil. andre bakker du op om dagpengesystemet, og holder hånden under dem, der mister deres job. Fællesskabet holder også hånden under dig, hvis du en dag bliver ledig.

Men dagpengene er blevet meget mindre værd. Hvad du før fik på 10 måneder, skal nu række til 12. Det betyder, at mange bliver nødt til at skære ned på vigtige ting, som har betydning for deres hverdag. Derfor kræver vi, sammen med 22 andre a-kasser, at et dagpengeløft bliver et punkt til finanslovsforhandlingerne, så den store opbakning til systemet fortsætter.

Over årene har politikerne forringet dagpengene, og det økonomiske sikkerhedsnet for ledige, på en måde, så man stort set ikke har lagt mærke til det. Dagpengene er blevet mindre værd, og den udhuling skal stoppe nu, så vi fortsat sikrer en bred opbakning til dagpengesystemet. Vi har brug for, at ledige får økonomisk tryghed, også uden at skulle tegne diverse tillægsforsikringer, når de rammes af en krise, som det at blive ledig er. Derfor er jeg glad for, at vi 22 a-kasser, i fællesskab, nu sætter ind for at få ændret på en uacceptabel glidebane ” siger formand for Lærernes a-kasse, Gordon Ørskov Madsen. 

Besøg på Christiansborg

I sidste uge sendte Danske a-kasser på vegne af 22 a-kasser og 2,2 mil. medlemmer en mail til samtlige folketingspolitikere med et opråb om, at de skal huske et dagpengeløft, når finanslovsforhandlingerne er i gang. Og de følgende uger følges der trop med besøg på Christiansborg og chokolade til politikerne, hvor æsken dog kun indeholder 10 stykker frem for 12, så det ret konkret illustreres, hvordan dagpengeforringelserne opleves. Der overrækkes også et kæmpe takkekort til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, fordi han forhåbentlig vil hjælpe os med at løfte dagpengene.

Vil du være med til at lægge pres på politikerne, så del gerne kampagnen eller andre relevante opslag på Facebook fra Lærernes a-kasse eller Danske a-kasser.