20.12.2021

De lovpligtige samtaler bliver telefoniske igen

Til og med den 16. januar 2022 er det igen tilladt at holde de lovpligtige samtaler på telefonen. Det er i lyset af de høje smittetal, at ledige ikke skal møde fysisk frem til lovpligtige samtaler de næste 4 uger.

Vi har prøvet det før

Da landet lukkede ned i marts 2020, blev der også givet dispensation til, at de lovpligtige samtaler kunne afholdes telefonisk. Dispensationen blev forlænget af flere omgange, men i august 2021, besluttede politikerne sig for, at de lovpligtige samtaler igen skulle afholdes fysisk.

 

Gør det permanent

Vi har gjort os mange vigtige erfaringer under landets nedlukning(er), og en af dem er, hvor godt de telefoniske samtaler fungerer. Det skaber fleksibilitet i et ellers meget rigidt og fastlåsende dagpengesystem. Vi mener derfor, at dispensationen skal gøres til en permanent løsning. Når arbejdsmarkedet er baseret på så høj en grad af digitalisering, er det uforståeligt, at digitalisering ikke også bruges i arbejdet med ledige. ”Det virker som en decideret rejse tilbage i tiden” skrev Morten Refskov i en kommentar til politikerne, da de lovpligtige samtaler igen skulle afholdes fysisk i august 2021.
Læs hele kommentaren her: https://laka.dk/nyheder/2021/juni/fastlasende-delaftale-foralder-dagpengesystemet/

Du kan læse mere om hvilke coronatiltag, der gælder i beskæftigelsesindsatsen her: https://www.star.dk/om-styrelsen/nyt/corona-virus-betydning-for-beskaeftigelsesindsatsen-og-ydelser/