17.03.2021

Ledige har ret til korte kurser i hele 2021

Det er besluttet, at alle ledige skal have ret til at tage ét kort kursus, som er på de regionale arbejdsmarkedsråds positivlister. Og du kan tage et kursus allerede fra den første dag, du er ledig. Så det er bare med at finde et og komme i gang, så du kan få det på CV’et.

Normalt har det været sådan, at du som lærer og underviser kun har haft mulighed for et kort kursus, hvis jobcenteret syntes, det var en god ide. Nu har du altså fået ret til et kort kursus her i 2021, så længe det står på positivlisten, men jobcenteret skal fortsat sige god for det.

Positivlisten bliver opdateret to gange årligt, d. 1. april og d. 1. oktober, og er forskellig fra landsdel til landsdel. Du kan vælge et kursus fra positivlisten fra det område, hvor du bor, men du har også mulighed for at vælge et fra listerne fra de tilstødende RAR-områder. Bor du på Sjælland kan du fx også vælge kurser fra Fyns, Hovedstadens og Bornholms positivlister. 

Sådan gør du

Du vælger selv, hvilket kursus du vil tage. Hvis du bor i Hovedstadsområdet, kunne det fx være kognitiv mentor, almen undervisningskompetence, Kordegn, coaching og konflikthåndtering, stress og trivselsvejleder mm.

Når du har fundet det kursus, du har lyst til at give dig i kast med, så skal du skrive til jobcenteret, hvad det er for et kursus, hvem der holder det og hvornår det er. Du skal også skrive, hvorfor du har brug for lige netop det her kursus. Måske er det noget, der efterspørges af arbejdsgiverne, eller et kursus der forbedrer dine jobmuligheder.

Du skal fortsat stå til rådighed, mens du deltager i kurset.

Du har ret til at få bevilget ét kursus i dit ledighedsforløb. Har du allerede taget et kursus fx i 2020, kan du ikke forvente at jobcenteret godkender endnu et. 

Positivlisten for de forskellige landsdele:

Nordjylland

Vestjylland

Østjylland

Sydjylland

Fyn

Sjælland

Hovedstaden

Bornholm