Hvordan leder du andre og dig selv?

Som lærer står du ofte i lederrollen over for børn, forældre og kollegaer. Men hvordan leder du egentlig dem?

Som lærer står du ofte i lederrollen over for børn, forældre og kollegaer. Men hvordan leder du egentlig dem?

Som ledig handler det ikke så meget om at lede andre, men det handler om at kunne lede sig selv mod nye mål. 

Stine Bosses betragtninger om ledelse, kan give stof til eftertanke både hos dig, som leder efter et nyt job og hos dig, der arbejder som lærer. Fx kommer hun ind på, hvordan man gør sig fortjent til at få retten til at lede andre?

Stine er tidligere erhvervsleder i bl.a. Tryg og nu indehaver af flere forskellige bestyrelsesposter. Hun blev i en tidlig alder leder, og måtte i starten kæmpe med en masse negativ feedback på sit lederskab. Men det var med til at forme hende som leder, og det lærte hende at bruge feedback konstruktivt. For hende handler det om at få folk med, indrømme og lære af sine fejl og stole på, at det man gør, er rigtigt.

Har du problemer med at få vist filmen, kan det skyldes din internetbrowsers sikkerhedsindstillinger. Du kan altid finde videoerne på Lærernes a-kasses Youtube-kanal: https://www.youtube.com/user/LAERENES

Gode råd

Få feedback og brug den konstruktivt

Lær at lade dig udfordre

Erkend at du laver fejl

Se en anden Video

Bruger du nedture konstruktivt?

Måske sider du også med en vrede, du kan bruge konstruktivt? Og hvad med mål, har du sat dig nogle, og har du fokus på dem?

Se film

Ved du, hvad du er god til?

Hvordan motiverer du dig selv? Har du fundet ud af, hvad du er god til? Spørg dine omgivelser. Måske er deres bud mest brugbare?

Se film

Hvordan arbejder du som motivator?

I lærerrollen fungerer du som coach og motivator. Måske kan du følge Jacob Søndergaards tilgang til udfordringer? Måske ikke?

Se film

Hvad brænder du for?

Har du et kald? Hvad brænder du for? Hvad påvirker dig positivt og negativt, og hvad kan du bruge den energi til?

Se film