LinkedIn netværk

Er du jobsøgende lærer, og har du lyst til at være med i et netværk, der kan udvide dine horisonter og holde dig til ilden? 

Så kom med i vores netværk på LinkedIn

I netværket har du mulighed for at møde andre jobsøgende lærere, og I kan fx udveksle erfaringer om ansøgninger, dele stillingsopslag og sparre med hinanden. Hver måned vil konsulenterne fra Lærernes a-kasse tage en problemstilling op, som kan debatteres.

Sådan opretter du en LinkedIn profil

Klik dig ind på www.linkedin.com og følg guiden på forsiden for at oprette din profil. Du kan sagtens nøjes med en gratis ”Basic Account”.

Start med at lægge et billede på din profil – gerne et vellignende portrætfoto. Vælg nu en overskrift, hvor du fremhæver dine nøglekompetencer og udfyld din profil med en kort beskrivelse (summary) af, hvad du kan, hvad du arbejder med og hvad du brænder for.

Udfyld erfaringer med alle de stillinger du har haft og herunder relevante ansvarsområder, projekter og resultater. Find og vælg de kompetencer, som beskriver din faglighed på bedste vis. Herefter kan du liste dine uddannelser og kursusforløb op.

Få til sidste nogle i dit netværk til at anbefale dig.

Lærernes a-kasse afholder workshop om LinkedIn, så hvis du vil vide mere om, hvordan du får et online CV, kan du med fordel deltage i workshoppen. Du kan se hvor og hvornår i oversigten over workshops.

Hvorfor er det en god idé at være på LinkedIn?

Flere arbejdsgivere søger efter medarbejdere direkte via LinkedIn. Er du ikke på, finder de dig ikke. Med en LinkedInprofil kan du synliggøre din faglige viden og gøre dig kontaktbar.

Når et job slås op, og arbejdsgiverne sidder med et ansøgerfelt, vil de ofte google dig, inden de beslutter sig for, om du skal til samtale. Her kommer sociale profiler som LinkedIn og Facebook op som det første. Din LinkedIn profil fungerer her som et online CV, der giver en ekstra mulighed for, at du kan sælge dig selv.

Er du interesseret i et job, kan du med din LinkedInprofil gå ind og kigge på den kontaktperson, der normalt står i et stillingsopslag. Personen kan se, at du har været inde og kigge og kan måske huske dig, når ansøgningsbunken kigges igennem.

Du får adgang til faglig viden, sparring og nye stillingsopslag ved at følge virksomheder eller organisationer, og du kan deltage i netværksgrupper.

Så opret dig på LinkedIn, hvis du ikke allerede har en profil og tilmeld dig vores netværk.