Gå til indhold

Barsel

Når du skal på barsel, er det Udbetaling Danmark, som udbetaler barselsdagpenge til dig. Hvis du er blevet syg i forbindelse med graviditet, er det også Udbetaling Danmark, som udbetaler penge til dig.

Barsel mens du er ledig

Hvis du er ledig op til din barsel, skal du informere os om din terminsdato, så snart du kender du den. Det kan du gøre her. Vi giver Udbetaling Danmark besked, så de ved, hvornår du går på barsel. Er du i arbejde, skal du udelukkende informere din arbejdsgiver. Hvis du er i arbejde og er i tvivl om længde af barsel, løn under barsel, overenskomst eller andre regler, skal du kontakte din faglige organisation.

Hvis du er gravid, kan du gå på barsel 4 uger før din terminsdato. Din terminsdato tæller med i de 4 uger. 6 uger før din barsel starter, har du mulighed for at søge om mindre intensiv indsats hos dit jobcenter. Mindre intensiv indsats betyder, at du kan blive fritaget fra at søge job og deltage i møder hos din a-kasse og i jobcenteret. Du skal forsat opholde dig i Danmark og have et aktivt CV på Jobnet, når du er på mindre intensiv indsats.

Kontakt os inden du skal gå på barsel, så vi kan rådgive dig i, hvornår du skal melde dig fra som ledig på Jobnet.

Hvis du er i tvivl om, hvornår du kan gå på barsel eller andet i forbindelse med din barsel, så ring til os på 70 10 00 18. Vi sidder klar til at rådgive dig.

Du kan altid finde mere information om barsel, adoption, forældreorlov mv. på Borger.dk

Syg som følge af graviditet

Hvis du bliver syg som følge af din graviditet, skal du kontakte både din a-kasse og Udbetaling Danmark. Hvis der er tale længerevarende sygdom op til din barsel, er ikke nok at melde sig syg på Jobnet,. Når du har meldt dig syg, vil du modtage et brev fra Udbetaling Danmark. Når du har besvaret det, skal de vurdere, om du skal have sygedagpenge frem til din barsel begynder.

Delt forældreorlov

Forældreorlov er de uger af barselsdagpenge, som I kan dele. Hvis af jer er ledig, og I ønsker at dele forældreorloven, skal I informere a-kassen om den første og sidste dag af forældreorloven, som den af jer, der er ledig, vil afholde.

Gravid eller nybagt forælder som nyuddannet

Har du fået barn lige før du afslutter din uddannelse, har du ret til barselsdagpenge, når du bliver nyuddannet, hvis du har dagpengeret. Det samme gælder, hvis du føder lige efter, du har afsluttet din uddannelse, hvis du har dagpengeret.

Hvis du har fået dit barn inden, du afslutter din uddannelse, behøver du ikke melde dig ledig på Jobnet for at få udbetalt barselsdagpenge.

Ring til os på 70 10 00 18, inden du afslutter din uddannelse, så vi kan vejlede dig i din specifikke situation, eller hvis du har spørgsmål til din barsel.

Hvis du ikke har været studiemedlem af Lærernes a-kasse, er det vigtigt, at du husker at melde dig ind senest 14 dage efter, at du har afsluttet din uddannelse. Det sikrer dig en dagpengeret, når din barsel slutter.