Du er lige blevet ledig

Du skal bruge din tid på det, der er vigtigt - nemlig at søge job. Derfor hjælper vi dig i din første tid som ledig med at få styr på reglerne, så det ikke fylder mere end højest nødvendigt. 

Find the english version here.

Når du lige er blevet ledig, er der mange ting at holde styr på, så her får du et overblik over, hvad du skal huske de første dage, du er ledig.

Hvis du har brug for hjælp til reglerne, så sidder vi klar til at guide dig på 70100018.

1. Meld dig ledig og opret et cv på Jobnet

Du skal på din første ledige dag melde dig ledig på Jobcentret. Det gør du på www.jobnet.dk. Du kan også gøre det ved at møde op personligt på det nærmeste Jobcenter.

Du kan først modtage dagpenge fra den dag, du er tilmeldt som ledig, så derfor er det vigtigt, at du gør det hurtigst muligt.

Du skal også hurtigst muligt oprette et cv på jobnet.dk og senest 2 uger, efter du har meldt dig ledig. Når du har oprettet cv'et, skal du også huske at aktivere det.

Det er os, der skal godkende dit cv. Vi skriver eller ringer til dig, hvis der mangler noget for, at vi kan godkende det. Det vigtigste er, at du beskriver:

  • hvilke job, du søger
  • dine kvalifikationer
  • dine tidligere job
  • din uddannelse
  • husk også at skrive dine kontaktoplysninger, så arbejdsgiver kan se, hvor du bor, og hvordan han får fat på dig. Skriv derfor dit postnummer og telefonnummer eller emailadresse som minimum. 

2. Søg om dagpenge hos os

Du skal udfylde en ledighedserklæring, som er en ansøgning om dagpenge. Den finder du på siden med blanketter, når du er logget på. Her skal du vælge mellem ledighedserklæring for lønmodtagere eller ledighedserklæring for nyuddannede og værnepligtige.

På Min a-kasseside skal du hver måned udfylde et dagpengekort. Her oplyser du, om du har haft arbejde, været syg, på ferie, haft indtægter osv. Vi åbner for kortet en uge inden månedens sidste dag. Dine dagpenge bliver udbetalt, når vi har modtaget dit kort. Har du sendt os kortet en uge inden månedens udløb, udbetaler vi dine dagpenge den sidste hverdag i måneden. Se udbetalingskalenderen.

Ydelseskortet skal udfyldes senest 1 måned og 10 dage efter månedens udløb. Perioden er herefter forældet, og du kan ikke få dagpenge for den måned.

Læs mere om reglerne for dagpenge.

3. Skriv et udkast til Før mødet med a-kassen

Du skal udfylde en plan, vi kalder Før mødet med a-kassen, inden for den første uge du er ledig. Her beskriver du dine kompetencer og ønsker til job. Før mødet med a-kassen er et fælles arbejdsredskab for dig og din konsulent, når I mødes og vi bruger også oplysningerne til at matche dig med ledige job.

4. Book et velkomstmøde

Inden for den første uge, du er ledig, får du en besked fra os om at booke et velkomstmøde. Når du har fået beskeden, kan du logge på og booke mødet, der er obligatorisk.

Velkomstmødet bidrager til, at du fra start af, har et målrettet fokus i din jobsøgning. Her præsenterer vi alle de tilbud og muligheder, du kan benytte dig af for at lykkes med at komme i job.

Målet med velkomstmødet er, at du får et overblik over, hvordan du kan skabe en varieret plan for den kommende tid, og ikke mindst hvordan du kan bruge os i forløbet.

5. Forstå reglerne

Du har sikkert mange spørgsmål til reglerne og jobsøgning, når du lige er blevet ledig. Vi har derfor samlet alle de regler, du skal kende i en film, som du skal se inden velkomstmødet. Den finder du også, når du logger ind.

6. Brug vores tilbud, som kan hjælpe dig i job

Under Jobsøgning finder du en række råd og hjælpemidler til din jobsøgning. Der er også ansøgninger samt CV'er, du kan bruge til inspiration.

På forsiden finder du også alle vores workshops og arrangementer, som du kan deltage i.