Gå til indhold

Mindfulness-podcast med Lærernes

Hold en pause med vores vores nye mindfulness-podcast. Vi ved, hvor vigtigt det er at finde tid og ro til sig selv. Derfor har vi skabt et helt univers med meditation og mindfulness til dig, som er medlem af Lærernes a-kasse.

Bliv medlem

Lyt til Mindfulness med Lærernes

Mindfulness med Hanne Ravn

Mit navn er Hanne Ravn, og med mine 35 års erfaring inden for mindfulness og meditation er jeg din personlige guide til Lærernes mindfulnessunivers, som vi har skabt til dig, der ønsker at udforske mindfulness og træne venlighed og opmærksomhed.

Jeg er oprindeligt uddannet sygeplejerske, men senere har jeg uddannet mig og undervist i MBSR mindfulness og meditation på blandt andet en daghøjskole og en social- og sundhedsskole.

Med andre ord, har jeg altid arbejdet med sundhed både fysisk, psykisk og mental.

Jeg glæder mig til at være din guide i mindfulness sammen med Lærernes.

Læs mere om mig her

Læs om vores forskellige øvelser

Vi skal have den mentale sundhed på dagsordenen. Et sted at starte kan være at træne mindfulness. Mindfulness er for alle. Det handler om at beslutte sig; Lige som f.eks. at løbe en tur eller spille guitar. I mindfulness træner vi vores opmærksomhed. Det er gavnligt for både krop og sind.

Hanne Ravn, MBSR mindfulness lærer og psykoterapeut

Bag om mindfulness

Mindfulness styrker vores mentale sundhed. Den mentale sundhed er lige så vigtig som den fysiske. Det er udviklet med inspiration fra buddhistisk psykologi, yogatradition, relationsarbejde og neurovidenskab gennem de sidste 40 år

Mindfulness er en meditationsform, hvor vi træner evnen til at være tilstede her og nu med en venlig ikke dømmende tilgang. Når vi mediterer er det med til at stilne både kroppen og sindet gennem fokus, koncentration og opmærksomhed.

Mindfulness er en metode, en kompetence, der styrker vores evne til at holde fokus. En metode hvor vi træner opmærksomheden og bliver nysgerrige på, hvordan vi opfatter verden og at vi altid har et valg om, hvordan responderer på det, vi opfatter.

Vores sind er i konstant aktivitet, og gennem mindfulness øvelser kan vi opdage, hvornår vi er optaget af at analysere og vurdere indtryk, og hvornår vi bevidst kan flytte opmærksomheden til at lægge mærke til, hvordan det sanses i kroppen. Vi øver os f.eks. i at lægge mærke til åndedrættet, og ved at gøre det igen og igen, kan de tanker, følelser og kropsfornemmelser, der kan være forstyrrende træde mere i baggrunden. Og vi opdager, at vi er tilstede lige her i dette øjeblik.

Vi har brug for at genfinde det at holde korte pauser i hverdagen. Det har vi gode muligheder for i vores samfund. Pauser er dog oftest fyldt med devices, underholdning eller anden form for stimuli. Når vi holder en pause fra f.eks. undervisning, så er det ofte med at læse nyheder, forberede den næste lektion eller snakke med kollegaer. Det er også vigtigt, men det er ikke en stund, hvor vi giver kroppen og sindet en pause, og hvor vi kan opdage, hvordan vi reelt har det. Giver vi ikke hjernen en pause, kan det lede til dårlig søvn, svingende humør, angst eller andre tegn på stress. En pause kan du tage med mindfulness.