Gå til indhold
15. oktober 2021

50+: Martin fik styr på digital jobsøgning

Hvordan taler du til og om dig selv, når du søger job? Det er ét af de spørgsmål, der bliver stillet i vores særlige forløb 50+. Forløbet er et tilbud til ledige over 50 år, der har været ledig i mere end 3 måneder, og er en genvej for de af vores ledige medlemmer, der har masser af erfaring.

I forløbet 50+ bliver deltagerne tilbudt 8 samtaler med en job- og karrierekonsulent og fire workshops om kompetencer, kropssprog, LinkedIn og jobsøgning. 

Personlig rådgivning

I forløbet bliver alle deltagere tilknyttet en jobformidler, så rådgivningen er personlig og tilpasset til hvert enkelt medlem.

For historielærer Martin Almose Hauberg, har forløbet været givende: ”I mit forløb har jeg oplevet et utroligt tillidsfuldt samarbejde med min konsulent. Det var et utroligt givende forløb og gav mig blod på tanden for at få et nyt job indenfor alle mulige slags brancher.”

Digital jobsøgning

Forløbet har fokus på den digitale jobsøgning – og med god grund. 41,3 % af vores medlemmer fortæller, at de er kommet i kontakt med deres nuværende eller seneste arbejdsgiver via en jobannonce på nettet.

Meget af jobsøgningen foregår digitalt, og vi ser en hastig udvikling i de forventninger, der er til en kvalificeret digital jobansøgning,” fortæller Job- og karrierekonsulent i Lærernes a-kasse, Søren Bræstrup.

Martin Almose Hauberg havde stor gavn af forløbets digitale vinkel på jobsøgning: ”Det var vigtigt for mig, at få den digitale vinkel på min jobsøgning og samtidigt møde andre faggrupper, hvor jeg også fik sat ord på at man kan bruge sine kompetencer i andre sektorer.”

Mulighederne er mange

Martin Almose Hauberg er ikke den eneste, der har fået øjnene op for, at hans kompetencer kan bruges på andre måder, end han først selv har tænkt. Job- og karriekonsulent Søren Bræstrup, beskriver hvordan deltagerne på forløbet, har fået øjnene op for flere af de utroligt mange muligheder, undervisnings- og formidlingskompetencer giver.  

Gennem forløbet er der fokus på at skabe nye muligheder for deltagerne, ved at lave relevante jobrettede indsatser. Det kan være alt fra løntilskud til virksomhedspraktik, mens der samtidigt tages højde for opkvalificeringer og efteruddannelse. For Martin Almose Hauberg, har forløbet gjort karrierevejen flersporet:

”Jeg har fået øjnene op for, at jeg også kan arbejde i museumsbranchen eller som socialpædagog, som jeg har gjort tidligere. Der er mange forskellige muligheder, når man er lærer, og det er dejligt at få sat ord på mulighederne. Det har gjort mig mere tryg og givet mig mere mod på arbejdsmarkedet.”

Gode resultater

Martin Almose Hauberg fik tilbudt job kort efter forløbet var afsluttet: ”Det var utroligt givende og jeg fik modet til at søge nye jobs, komme på Linkedin og jeg fandt ud af, hvad man egentligt kan bruge det til”.

Forløbet kører frem til udgangen af 2022 og foregår i samarbejde med pædagogernes, socialpædagogernes og de sundhedsfagliges a-kasser og er muliggjort af puljemidler fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.