Gå til indhold
1. februar 2022

Coaching var det rette for Gitte

Den rigtige coaching og vejledning kan have afgørende betydning for at opsøge nye muligheder, som i sidste ende kan betyde ny livsglæde og nyt job. Vores forløb for ledige over 50 år sætter netop fokus på kvalificeret coaching.

Coaching tilpasset til den enkelte

I forløbet bliver alle deltagere tilknyttet en jobformidler, så rådgivningen er personlig og tilpasset til hvert enkelt medlem. I Gittes tilfælde valgte hun at sige sit job op efter 21 år som lærer, fordi hun havde en ambition om et karriereskifte. Derfor opsøgte hun Lærernes a-kasse, hvor job- og karrierekonsulent Søren Bræstrup giver rådgivning og karrierecoaching.

Gitte vidste, at konsulentvejen inden for ledelse var den rette for hende, og hendes efteruddannelser inden for ledelse viste sig at være en vigtig faktor, da hun skulle lande et nyt job. 

”Coaching-forløbet med Søren hjalp mig til at stille skarpt på, hvordan bredden i mine kompetencer, uddannelse og mangeårige praksiserfaring kunne målrettes jobbet som konsulent eller afdelingsleder.”

Gitte havde stor glæde af Sørens professionelle sparring som forberedelse til jobsamtaler og i forbindelse med ansøgninger. Efter 5 måneder fik Gitte realiseret sit ønske med et job som skolekonsulent i Glostrup kommune. To måneder senere førte det til et afdelingslederjob på en af kommunens folkeskoler.

Samarbejde er nøglen

Job- og karriekonsulent, Søren Bræstrup, beskriver ligeledes hvordan coaching og sparring, er en af de vigtigste redskaber til karrierehjælp. 

”Det, at vi arbejder tæt sammen med vores medlemmer, giver en klar forståelse for hver enkelte og deres behov. Vi lærer om personen bag ved, og på den måde finder vi i fællesskab den bedste løsning. I Gittes tilfælde var det fedt at se, hvor mange ambitioner hun stadig havde efter 21 år som lærer. Sammen fandt vi den rette vej, og Gitte endte jo i et rigtigt godt job, som var det helt rette for hende” udtaler Søren Bræstrup.

Gennem forløbet er der fokus på samarbejde og dialog, således at de jobrettede indsatser skræddersyes til medlemmet, som deltager i forløbet.

Workshops

I forløbet er det muligt at melde sig til flere forskellige workshops, der kan være med til målrettet at kvalificere viden, kompetencer og kropssprog. Derudover kan man møde andre, som er i den samme situation som én selv og meget mere.

”Vores Workshops er et af de vigtigste redskaber, vi har hos os. Om du er ledig eller ikke er – så vil der altid være muligheder for at lære og tilegne sig ny viden”, fortæller Søren Bræstrup.

I forløbet er der mange forskellige workshops, og selvom de andre deltagere kan være et helt andet sted end én selv, så er mulighederne mange og forløbet kan derfor tilpasses den enkelte. Gitte havde stor gavn af forskellige workshops: ”Det var vigtigt for mig at komme til de her forskellige workshops, hvor jeg blandt andet lærte at inddrage LinkedIn i ansøgningen. Derudover var det super fedt at sparre med de andre deltagere i workshoppen, da vi kunne tale og lytte til hinanden.”

Læs mere om vores mange workshops under her.