Gå til indhold
6. oktober 2023

God kemi betyder meget for ansættelsen

Det kan være svært at skaffe en vikar, når det brænder på, men på Cosmosskolen i Esbjerg har en hjælpende hånd fra Lærernes a-kasses VikarMatch ført til fastansættelser og et bredere netværk.

Når en lærer melder sig syg, er der ikke altid en udløbsdato. Når behovet opstår akut, er det vigtigt at kunne skaffe en vikar med de rette kvalifikationer i tide. Det ved vi i Lærernes a-kasse er et behov, der kan opstå i tide og utide, derfor har vi skabt Vikarmatch.

Cosmosskolen i Esbjerg har benyttet sig af Vikarmatch flere gange. De har haft glæde af at kunne få vikarer med lige netop de faglige kompetencer de stod og manglede. I en stresset tid kan det være svært for skoleledere at danne sig et overblik over de rette kandidater til vikariater – især når man mangler en vikar med kort varsel.

Det er ikke altid at akutte situationer og sygemeldinger har en udløbsdato, derfor kontaktede Troels Agersnap Nielsen, pædagogisk leder fra Cosmosskolen, Lærernes a-kasse. I løbet af kort tid fik de ansat den vikar, skolen havde brug for.

”Som pædagogisk leder er der en tryghed i at vide, at der er en hjælpende hånd, når man har brug for den,” siger Troels Agersnap Nielsen. Cosmosskolen har benyttet sig af tilbuddet tre gange. I to ud af tre tilfælde har disse vikariater ført til fastansættelser.

Effektiv og tidsbesparende

Med Vikarmatch skal Troels Agersnap Nielsen ikke bruge tid på at slå vikarstillinger op eller læse en masse ansøgninger igennem. Han nøjes med at kontakte Lærernes a-kasses job- og karrierekonsulenter, der efter kort tid henviser ham til de kandidater, der passer bedst til skolens behov.

Det er effektivt og tidsbesparende for både Cosmosskolen, og for Troels Agersnap Nielsen. Derfor har han også anbefalet Vikarmatch til andre skoleledere i området.

”I løbet af 2-3 dage havde jeg 4 kandidater på hånden, og kunne kalde dem til samtale allerede indenfor den kommende uge,” siger Troels Agersnap Nielsen, ”Det går hurtigt, og gør det også hurtigere og nemmere i fagplanlægningen. Det giver en ro i en ellers hastende og omvæltende situation.”

”Jeg har udelukkende positive erfaringer med Vikarmatch, fordi det giver en tryghed for mig som leder, at der altid er kvalificerede kandidater klar derude. Det er nemt, når man kan kontakte Lærernes a-kasse, som har et overblik over, hvem der har de rette kompetencer til stillingen,” understreger Troels, ”Desuden er det også en god mulighed for de vikarer, der nødvendigvis ikke kender nogen i området eller på skolen.”

God kemi er altafgørende

Cosmosskolens gode erfaringer med Vikarmatch har også ledt til flere fastansættelser, da Troels Nielsen nu har to tidligere vikarmatch ansat i faste stillinger.

For Troels Agersnap Nielsen handler Vikarmatch i lige så høj grad om personligheden som linjefag, ”Når vi ansætter vikarer, er det vigtigt at kunne mærke det menneske, jeg sidder overfor,” forklarer han, ”En god kemi betyder meget for ansættelsen, uanset hvor langt vikariatet er. Et godt match behøver ikke altid have alle de rigtige linjefag, hvis det er i orden.”

”Jeg håber på, at vi kan skabe en større bevidsthed om at muligheden findes, for dem, der har brug for den” tilføjer Troels Agersnap Nielsen.

Vikarmatch er et gratis værktøj, som skolelederne i Danmark kan benytte sig af hvis de har brug for en kandidat til et kortere eller længere vikariat.

Når du kontakter os om Vikarmatch, finder vores job- og karrierekonsulenter kandidater blandt a-kassens medlemmer, der netop passer på de kriterier, du leder efter. Vi kender vores medlemmer og arbejder altid med, hvordan de bedst kan fremme og udnytte deres kompetencer bedst muligt.

Har du også brug for en vikar hurtigt og effektivt, kan vores job- og karrierekonsulenter hjælpe. Kontakt en af vores konsulenter i dit område, eller eller klik her og udfyld vores Vikarmatch kontaktformular.