Gå til indhold

Meritlærer

Er du lige blevet færdig med en meritlæreruddannelse, eller bliver du snart færdig, så kan du læse mere om dine muligheder her.

Du er altid velkommen til at kontakte os på 70 10 00 18, hvis du er i tvivl. Vi sidder klar til at rådgive dig.

Du er nyuddannet meritlærer og medlem af Lærernes a-kasse

Du er nyuddannet meritlærer og medlem af Lærernes a-kasse

Er du eller bliver du snart færdig med din meritlæreruddannelse, og er du allerede medlem af Lærernes a-kasse, skal du vælge, om du vil gøre krav på dine dimittendrettigheder eller beholde dine nuværende rettigheder. Læs mere om dine muligheder her:

Dimittendrettigheder

  • Du får en ny dagpengeperiode på 3848 timer, som svarer til en periode 2 år, hvor du er berettiget til dimittendsats
  • Har du været medlem i minimum 1 år, kan du få dagpenge fra dagen efter du har fået din sidste karakter

Husk at skifte status til nyuddannet senest 2 uger efter, du har fået din afsluttende karakter. Du skal også sende os dit eksamensbevis hurtigst muligt.

Nuværende rettigheder

  • Du beholder din nuværende dagpengesats
  • Du beholder din nuværende dagpengeperiode med det antal timer, som er tilbage i din dagpengeret. En dagpengeperiode starter på 3848 timer

Kontakt din nuværende a-kasse, for at høre om dine eksisterende rettigheder. 

Er du i tvivl om hvilken mulighed, der er bedst for dig? Så kontakt os på 70100018, så sidder vi klar til at rådgive dig. 

Nyuddannet meritlærer og ikke medlem af en a-kasse?

Er du nyuddannet meritlærer og ikke medlem af en a-kasse? Så læs med her og bliv klogere på, hvad vi i Lærernes a-kasse kan gøre for dig som din kommende a-kasse.

Som meritlærer skal din meritlæreruddannelse indeholde minimum 90 ECTS-point på baggrund af fag som du ikke får merit for og svare til minimum 18 måneders sammenhængende uddannelse, for at du kan blive optaget i a-kassen med dimittendrettigheder.

Hvis din uddannelse er opbygget anderledes, eller ovenstående ikke passer til din situation, skal du ringe til os på 70 10 00 18. Vi sidder klar til at rådgive dig.

Meld dig ind og få dimittendrettigheder efter 1 måned

  • Du får en ny dagpengeperiode på 3848 timer, som svarer til en periode på 2 år, med ret til dimittendsats
  • Meld dig ind senest 2 uger efter du har modtaget din sidste karakter, og send dit eksamensbevis ind så hurtigt som muligt.

Husk at melde dig ind senest 2 uger efter du har modtaget din sidste karakter. Så har du mulighed for at søge om dagpenge 1 måned og 1 dag efter, du har fået din sidste karakter.

Husk at sende os dit eksamensbevis så hurtigt som muligt.

Bliv medlem

Nyuddannet og medlem af en anden a-kasse?

Er du lige blevet nyuddannet, og vil du gerne overflyttes til Lærernes a-kasse, så læs med her og bliv klogere på dine muligheder.

Bliv overflyttet og indmeldt med dimittendrettigheder

  • Du får en ny dagpengeperiode på 3848 timer, som svarer til en periode på 2 år, med ret til dimittendsats
  • Har du været medlem af en anden a-kasse i minimum 1 år, kan du få dagpenge fra dagen efter, du har fået din sidste karakter

Husk at melde dig ind senest 2 uger efter, du har modtaget din sidste karakter, og send dit eksamensbevis ind så hurtigt som muligt.

Bliv overflyttet med de rettigheder, som du har optjent i din nuværende a-kasse 

  • Du beholder din nuværende dagpengesats og anciennitet i overflytningen
  • Du beholder din nuværende dagpengeret. Det vil sige, at du ikke får en ny dagpengeperiode på 3848 timer i overflytningen, men du beholder din nuværende dagpengesats

Kontakt din nuværende a-kasse, for at høre om dine eksisterende rettigheder. 

Er du i tvivl om, hvilken mulighed, der er bedst for dig? Så kontakt os på 70100018, så sidder vi klar til at rådgive dig. 

Bliv medlem